ua en ru

Профільний комітет ВР підтримав законопроект про ломбарди

Профільний комітет ВР підтримав законопроект про ломбарди Фото: комітет ВРУ схвалила законопроект про ломбарди (колаж РБК-Україна)

Нардепи вважають сферу діяльності ломбардів перспективною

Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради підтримав ухвалення в першому читанні законопроекту № 6569 про ломбардну діяльність. Таке рішення було прийнято на засіданні комітету у вівторок, 5 вересня, повідомляє Finclub.

зокрема, нардепи проголосували за винесення в зал парламенту законопроекту "Про регулювання діяльності з надання небанківських кредитів під заставу рухомого майна".

За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг, Ігоря Пашко, сфера ломбардної діяльності в найближчі 2-3 роки буде активно розвиватися. Тому зазначений законопроект необхідний для врегулювання відносин на цьому ринку.

Нагадаємо, раніше керівник секретаріату комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності Ігор Прийма заявив про те, що Рада може прийняти закон про ломбарди восени.

У лютому цього року Рада провалила ухвалення зазначеного законопроекту.

За основу документ підтримали лише 164 нардепа, повернення його до профільного комітету на доопрацювання - 184 депутата, а повернення суб'єкту законодавчої ініціативи - 181 парламентарій.