ua en ru

Профільний комітет ВР до 15 листопада прийматиме поправки щодо закону про вибори

Парламентський комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування до 15 листопада 2013 р. прийматиме пропозиції народних депутатів до законопроекту щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів (реєстраційний №3396). Про це заявив голова комітету Давид Жванія, повідомляє його прес-служба.

Жванія нагадав, що відповідний законопроект було ухвалено у першому читанні за основу 8 листопада. Відповідно до 116 статті регламенту ВР скорочується строк подання пропозицій та поправок до 7 днів, що означає, що комітет до 15 листопада прийматиме пропозиції та поправки народних депутатів.

"Станом на 12 листопада до комітету надійшло 370 пропозицій та поправок від 12 народних депутатів України: позафракційного Олега Канівця та представників чотирьох депутатських фракцій парламенту, окрім фракції Комуністичної партії", - наголосив голова комітету.

При цьому Жванія нагадав, що до саміту у Вільнюсі ВР мала розпочати процес удосконалення виборчого законодавства. "Закон про вибори приймається не на один рік, тому він не може бути розроблений та ухвалений за два дні", - вважає політик.

Також він повідомив, що комітет по мірі надходження пропозицій формуватиме порівняльну таблицю та доопрацює законопроект з реєстраційним №3396 до другого читання.