ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді адаптувати закони у сфері технічного регулювання до законодавства ЄС

Комітет Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 4954 "Про технічні регламенти та оцінки відповідності".

Комітет Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 4954 "Про технічні регламенти та оцінки відповідності". Про це повідомило інформаційне управління апарату Верховної Ради.

Як повідомляється, цей законопроект розроблено з метою встановлення на основі положень угоди про технічні бар'єри в торгівлі, яка є невід'ємною частиною Угоди про заснування Світової організації торгівлі (СОТ), єдиних правових і організаційних основ діяльності у сфері технічного регулювання шляхом консолідації в окремому законодавчому акті норм законів "Про підтвердження відповідності" і "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності", а також декрету Кабінету міністрів України від 10.05.1993 № 46-93 "Про стандартизацію і сертифікацію".

"Члени комітету, обговоривши законопроект, підкреслили необхідність його прийняття, оскільки існує необхідність усунення дублювання окремих норм діючих законів і створення нормальних умов для розробки, прийняття та застосування технічних регламентів і передбачених ними процедур оцінки відповідності з метою подальшої адаптації національного законодавства у сфері технічного регулювання з законодавством Європейського союзу".

Нагадаємо, 27 червня 2014 р. у Брюсселі Порошенко підписав економічну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Тоді ж він висловив надію на отримання Україною повноправного членства в ЄС. 16 вересня 2014 р., Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.