ua en ru

Профільний комітет рекомендував ВР оголосити амністію в 2014 р., що дозволить амністувати 23-25 тис. засуджених

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект № 4526 "Про амністію в 2014 р.",

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект № 4526 "Про амністію в 2014 р.", поданий народним депутатом з фракції "Батьківщина" Андрієм Кожем'якіним, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова комітету Кожем'якін повідомив, що даний проект закону передбачає амністію для тих, хто вчинив не тяжкі злочини, неповнолітніх, а також тих засуджених, які страждають особливо важкими захворюваннями.

В ході обговорення питання, депутати повідомили, що прийняття даного закону дозволить амністувати 23-25 тис. засуджених вже у 2014 р., в той час, як раніше, коли Президент України щорічно підписував укази про амністію, звільнялося близько 3-5 тис. чоловік.

Однак, як підкреслив Кожем'якін, амністії в Україні не було останні три роки, тому в 2014 р., якщо закон буде прийнятий, кількість амністованих буде в рази більшою.

"Це наш спільний акт гуманності" - підкреслив Кожем'якін.