ua en ru

Профільний комітет рекомендував Раді дозволити зарахування орендної плати за водойми до місцевих бюджетів

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону №4076а "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів"

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону №4076а "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів". Про це повідомило інформаційне управління апарату ВР.

Як повідомляється, на засіданні комітету зазначалося, що законопроектом пропонується з 1 січня 2015 р. змінити порядок зарахування до місцевих бюджетів орендної плати за водні об'єкти (їх частини), що надаються в оренду Радою міністрів АР Крим, обласними, районними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями і органами місцевого самоврядування.

Зокрема законопроект пропонує встановити, що така орендна плата є складовою доходів загального фонду місцевих бюджетів, які не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, та зараховується до бюджету АР Крим, обласних, районних бюджетів і бюджетів місцевого самоврядування (зміни до статті 69 Бюджетного кодексу України).

Також, пропонується внести зміни до статті 98 Бюджетного кодексу України, згідно з якими плата за надані в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, виключається зі складу доходів бюджету АР Крим та обласних бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів (зміни до статті 66 Бюджетного кодексу України).

ЯК повідомляється, такі зміни запропоновані у зв'язку із зміною підходу до надання в оренду водних об'єктів.

"Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України зазначає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу", - йдеться у повідомленні.