ua en ru

Профільний комітет рекомендував Раді схвалити звернення до Держдуми РФ щодо Савченко

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин сьогодні під час розширеного засідання закликав Державну Думу і Президента Росії звільнити українську льотчицю, народного депутата України Надію Савченко та інших незаконно затриманих громадян України. Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Так, члени комітету рекомендували парламенту підтримати проект постанови "Про Звернення Верховної Ради України до Державній Думі Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації про звільнення народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко (реєстр. №1095, внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В ., Соболєвим С.В., Власенко С.В., Кириленко І.Г., Кожем'якіним А.А.).

"Це наш борг підтримати нашу колегу Надію Савченко. Крім того, проект постанови також містить заклик до звільнення всіх громадян України, які в період збройного конфлікту на сході України були захоплені в полон, незаконно перевезені на територію Росії і всупереч їх волі утримуються на території Росії ", - зазначив голова помітета Григорій Немиря.
Засідання комітету відбулося в річницю прийняття Генеральною Асамблеєю ООН "Загальної декларації прав людини".

Нагадаємо, 9 грудня нардепи включили до порядку денного сесії Ради проект про звернення до Держдуми РФ по Савченко.