ua en ru

Профільний комітет Ради рекомендував призначити ряд місцевих виборів на 22 березня 2015 р

Профільний комітет Ради рекомендував призначити ряд місцевих виборів на 22 березня 2015 р

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ухвалив рішення рекомендувати парламенту призначити на неділю, 22 березня 2015 р., позачергові вибори у 219 окремих адміністративно-територіальних одиницях. Про це повідомили в інформаційному управлінні апарату ВР.

Як зазначалося на засіданні, все чергові вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів в Україні мають бути проведені 25 жовтня 2015 р. - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад або голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

"Під час обговорення даного питання членами комітету також була висловлена одностайна думка, що не пізніше ніж за 6 місяців до дня проведення чергових виборів депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів має бути прийнятий новий закон, яким будуть визначені основні принципи, організація і порядок проведення місцевих виборів", - йдеться в повідомленні.

За словами голови профільного комітету Сергія Власенка, під час розгляду цього питання і прийняття рішення слід прийняти до уваги те, що обрані на позачергових місцевих виборах у 2015 році посадовці і депутати сільської ради будуть здійснювати свої повноваження до наступних чергових виборів лише близько шести місяців, а також врахувати, що на проведення 219-ти позачергових виборів Україна витратить близько 25 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у профільному парламентському комітеті знаходиться 221 клопотання про призначення виборів.