ua en ru

Профільний комітет Ради відхилив законопроект Кабміну про енергоефективність будівель

Парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції відхилила урядовий законопроект про енергетичну ефективність будівель, як такий містить корупційні ризики. Відповідне рішення щодо законопроекту №1566 було прийнято сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Проти законопроекту на засіданні комітету різко виступив Єгор Соболєв та інші народні депутати.

Відповідно до законопроекту наявність паспорта енергетичної ефективності будівлі є обов'язковою при будівництві нових будівель, а також при капітальному ремонті, реконструкції будівель.

Для існуючих будівель законопроектом передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення фактичних показників енергетичних характеристик, проведення оцінки відповідності цих показників встановленим мінімальним вимогам до енергетичної ефективності будівель, розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі, що враховують місцеві кліматичні умови і є технічно і економічно обґрунтованими.

При цьому комітет підтримав законопроект №1565 "Про особливості права власності у багатоквартирному будинку" було прийнято сьогодні на засіданні комітету.

Законопроект передбачає встановлення механізму визначення частки кожного співвласника у спільному майні, введення принципу пропорційності голосів співвласників відповідно до їх частки у спільному майні та процедури письмового опитування одночасно з процедурою скликання загальних зборів, визначення порядку розподілу витрат на утримання спільного майна (пропорційно до своєї частки в загальному майні) і відповідальності співвласників багатоквартирного будинку та ін.

Нагадаємо, раніше профільний комітет Ради знайшов корупційну складову в законопроектах про лотереї, казино і букмекерських конторах.