ua en ru

Профільний комітет рекомендуватиме призначити позачергові місцеві вибори на 30 березня

Голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія на засіданні комітету буде рекомендувати проголосувати за призначення позачергових місцевих виборів на 30 березня 2014 р., оскільки вчора ВР не змогла прийняти рішення про їх проведення.

Голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія (на фото) на засіданні комітету буде рекомендувати проголосувати за призначення позачергових місцевих виборів на 30 березня 2014 р., оскільки вчора ВР не змогла прийняти рішення про їх проведення. Про це повідомляє прес-служба парламентарія.

Жванія наголосив, що в перші місяці нового року місцеві ради приймають бюджети і складають звітність за попередній рік. "Для того щоб не розривати фінансовий рік, бажано призначити вибори на березень", - зазначив Жванія.

Крім цього, нардеп звернув увагу, що до ВР будуть надходити нові клопотання про призначення позачергових місцевих виборів, які комітет на своїх засіданнях має також розглянути. "Якщо парламент до кінця роботи цієї сесії проголосує за призначення виборів, враховуючи 60-денний термін, всі вони можуть бути призначені на 30 березня", - повідомив Жванія.

Нагадаємо, раніше Жванія пропонував призначити місцеві вибори на 22 грудня 2013 р.

Як заявив сьогодні РБК-Україна народний депутат із фракції "Свобода" Андрій Мохник, на сьогодні в Раді вже існує проект постанови про призначення позачергових виборів депутатів Київради і Київського міського голови, а інформація про те, що такої постанови немає, є недостовірною.

"На сьогоднішній день у Раді вже є постанова №2130 народного депутата Чорноволенка, яким передбачено проведення позачергових виборів мера Києва та депутатів Київради", - зазначив Мохник, наголосивши, що інформація, яка з'явилася раніше, про відсутність такої постанови не відповідає дійсності.

Як повідомлялося, Рада має намір розглянути постанови про призначення позачергових виборів 78 сільських і селищних голів та трьох рад.

Нагадаємо, сьогодні глави опозиційних парламентських фракцій заявили про намір вимагати від голови ВР Володимира Рибака прийняти рішення про проведення виборів у Києві. Для цього лідери "Батьківщини", "Удару" і "Свободи" Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок відповідно прибули перед ранковим засіданням ВР до будівлі Київради, де виступили на мітингу.