ua en ru

Профільний комітет відправив на доопрацювання законопроект про створення депутатських груп

Голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко вважає, що Верховна Рада (ВР) може конституційною більшістю прийняти проект закону, що передбачає створення в Раді депутатських груп з повноваженнями фракцій мінімум 15 депутатами. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми одноголосно прийняли рішення на комітеті... і вирішили відправити його на доопрацювання. Тому що він стосується організації роботи ВР і ми хочемо щоб цей законопроект був прийнятий, якщо буде можливість, конституційною більшістю, тому що нам за нього разом працювати. Зараз... йдуть непрості євроінтеграційні закони, тому я думаю, на наступному пленарному тижні ми до цього закону повернемося", - заявив Макеєнко.

Також, голова регламентного комітету повідомив, що в Раді зареєстровано альтернативні законопроекти про зміни до регламенту, де пропонується заборонити об'єднуватися народним депутатам.

"Я хочу заспокоїти всіх керівників фракцій: всі, хто хотіли вийти, вийшли. Кого вони завели в списки не за ідеологічними ознаками, а за якимись іншими, то вони прекрасно знають, що якщо люди захочуть вийти, то вийдуть, і неважливо позафракційними вони будуть, чи вступлять в якусь фракцію... Але є депутати мажоритарники-самовисуванці, які не мають права виступати з трибуни ВР. Ми бачимо одного мажоритарника, який не виступає, а кричить з трибуни нібито від імені позафракційних", - підсумував Макеєнко.