ua en ru

У профільному комітеті Ради заявили, що по держбюджету-2017 залишається багато невирішених питань

У профільному комітеті Ради заявили, що по держбюджету-2017 залишається багато невирішених питань Фото: Віктор Кривенко заявив про невирішені питання по бюджету-2017

Держбюджет-2017 сьогодні найімовірніше прийнятий не буде

Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка", заступник голови бюджетного комітету Ради Віктор Кривенко заявив, що з державного бюджету на 2017 рік залишається багато невирішених питань і навряд чи він буде прийнятий сьогодні, передає "112 Україна".

"Бюджетний комітет не буде лізти поперед батька в пекло, дивитися бюджет, ставити його на розгляд без базових законів. Ми і так пішли в цьому питанні уряду назустріч, що ми йдемо паралельно, ми зробили перше читання бюджету. Після прийняття в цілому податкових законів ми зможемо підійти до бюджету в цілому ", - пояснив нардеп.

За його словами, бюджетний комітет почав дискусію з Міністерством фінансів щодо змін до бюджету через націоналізацію ПриватБанку.

"Ми почали цю дискусію вранці з Мінфіном. Вони нам розповідають, що у них немає коштів на Експертно-кредитне агентство, немає коштів на підтримку вітчизняних виробників. Вони пропонують внести плату відсотків по ОВДП. Ми ще не бачили цієї пропозиції. Ми хочемо це побачити , і чим воно балансується, якими доходами... Я не вірю, що це можливо сьогодні ", - сказав Кривенко.

Нагадаємо, офіс з фінансового і економічного аналізу в Верховній Раді розробив розширену інфографіку бюджетного процесу.