ua en ru

Профільний комітет ВР проти вилучення зброї під час воєнного стану, - нардеп

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони підтримав поправку до законопроекту "Про правовий режим воєнного стану", яка прибирає з проекту норму щодо вилучення в громадян особистої зброї під час воєнного стану. Про це повідомив один зі співавторів законопроекту "Про цивільну зброю і боєприпаси" народний депутат Андрій Левус ("Народний фронт").

"Вилучати у громадян зброю під час війни - абсурд. Вчора Комітет нацбезпеки підтримав мою поправку до законопроекту "Про правовий режим воєнного стану", яка прибирає з проекту норму щодо вилучення в громадян особистої зброї", - наголосив нардеп.

За його словами, приватна мисливська зброя не дала росіянам захопити Харків, Одесу, з неї розпочався "Айдар" та ДУК. "І взагалі, вільні люди вільної країни повинні мати зброю. Озброєні громадяни це ефективна гарантія незалежності, народовладдя та справедливості", - прокоментував Левус рішення комітету.

Нагадуємо, що раніше Українська асоціація власників зброї звернулась до депутатів Верховної Ради України з проханням сприяти вилученню зазначеного пункту з тексту законопроекту Президента Порошенка.

Профільний комітет ВР проти вилучення зброї під час воєнного стану, - нардеп