ua en ru

Проект програми соціально-економічного розвитку України на 2010 р. передбачає зростання ВВП до кінця року на 3,7%, - А.Клюєв.

Проект програми соціально-економічного розвитку України на 2010 р. передбачає зростання ВВП до кінця року на 3,7%. Про це на брифінгу під час засідання Кабміну України заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, 15 квітня ц.р. він представить програму у Верховній Раді України.

"У проект програми соціально-економічного розвитку України на 2010 р. ми передбачаємо за 8 міс. (до кінця 2010 р.) збільшення ВВП на 3,7%, зростання промисловості - на 5,3%, зростання агросектора - на 2,4%. Це невеликі цифри, але вони допоможуть створити нові робочі місця. Що стосується реального сектора економіки, то цифри можуть бути в районі 6%", - сказав він.
Також А.Клюєв зазначив, що проект програми передбачає декілька складових. Зокрема, це аналіз ситуації у фінансовому, банківському, реальному секторах економіки, яка склалася на даний момент; впровадження перших кроків для виходу з кризи; підготовка реформ в 2011-2012 рр. і розробка відповідних законопроектів.
Перший віце-прем'єр відзначив, що серед перших кроків по виходу з кризи уряд розглядає "створення жорсткої вертикалі влади, стимулювати банки для кредитування економіки; початок будівництво мостів, доріг до Євро-2012; будівництво двох енергоблоків АЕС і нових ліній видачі потужності".
Також в програмі передбачається, що Агентство з інвестицій і інноваціях займатиметься залученням інвесторів під проекти, розроблені міністерствами. Роботу по залученню інвесторів планується налагодити і в регіонах. "Регіони знайдуть 2-3 точки зростання (великі підприємства) і готуватимуть їх до залучення інвестицій. Це завдання для кожної області", - сказав А.Клюєв.