ua en ru

Проект будівництва нового терміналу аеропорту "Київ" направлено на доопрацювання

Архітектурна містобудівна рада Києва розглянула проект будівництва нового міжнародного терміналу аеропорту "Київ" (Жуляни) в рамках реконструкції аеропорту до Євро-2012. Обговорення проекту відбулось 22 вересня в приміщенні столичного Будинку архітектора, повідомляє сьогодні прес-служба Київської міської державної адміністрації. Проект презентувала проектна організація - ТОВ "Бюро інвестиційних проектів - проектний менеджмент". Доповідала головний архітектор проекту Тетяна Григорова.

За словами розробників документу, до опрацювання проекту були запрошені російські фахівці, які брали участь в проектуванні аналогічних об'єктів у Донецьку та Харкові. Як проінформували представники замовника документу - КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), до проекту висувались такі вимоги: оптимальне використання наданої площі, дотримання сучасних європейських стандартів та умов для обслуговування пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, скорочена процедура проходження митного та паспортного контролів, забезпечення максимально комфортного перебування пасажирів на території аеропорту тощо. За попередніми підрахунками, на процедуру посадки через новозбудований термінал пасажир витрачатиме 26 хвилин, а на приліт - 36 хвилин.
Згідно з проектом, новий термінал прийматиме 320 пасажирів на годину. Зростання пасажиропотоку стало можливим за рахунок видовження посадково-злітної смуги аеродрому - відтепер інтервал між вильотами і прильотами літаків складатиме 2-3,5 хвилин.
За словами архітекторів, у проекті будівництва терміналу передбачена парковка для автомобілів, офісні, службові та технічні приміщення, конференц-зали, готельний комплекс.
В перспективі, за словами проектантів, на території аеропорту можливе створення додаткового бізнес-терміналу для обслуговування приватних літаків.
Реконструкція міжнародного аеропорту "Київ" передбачає також покращення транспортного сполучення поблизу об'єкту. Як повідомлялося раніше, враховуючи завантаженість існуючої транспортної розв'язки на Севастопольській площі, планується будівництво під'їзної автомобільної дороги до міжнародного аеропорту "Київ" від Червонозоряного проспекту (поблизу примикання вул. Кіровоградської). Крім того, до кінця поточного року буде завершено реконструкцію Жулянського шляхопроводу.
По завершенню доповіді головного архітектора проекту, члени Архітектурної містобудівної ради висловили свої зауваження і пропозиції та направили проект на доопрацювання і повторний розгляд.