ua en ru

Проект Музею Революції гідності має бути затверджений до 21 листопада, - АПУ

Проект Музею Революції гідності має бути затверджений до 21 листопада, - АПУ Фото: Віталій Ковальчук

Проект буде визначений в рамках міжнародного відкритого архітектурного конкурсу

Проект Меморіалу героїв Небесної сотні і Музею Революції гідності має бути затверджений до 21 листопада 2017 року. Про це заявив перший заступник голови Адміністрації президента України Віталій Ковальчук, передає прес-служба АПУ.

Зокрема, проект буде визначений в рамках міжнародного відкритого архітектурного конкурсу на кращий проект Меморіалу героїв Небесної сотні і Музею Революції гідності.

Ковальчук також зазначив, що організаційний комітет з проведення конкурсу зі створення меморіалу та музею прийняв рішення віднести до них вже розміщені на Алеї героїв Небесної сотні пам’ятний знак, Хрест та капличку, а також проїжджу частину цієї вулиці від Майдану Незалежності до місця, де буде споруджено музей та меморіал.

Замовником конкурсу виступає Міністерство культури, яке у співпраці з Київською міською адміністрацією підготує усі документи, а Кабінет міністрів має до кінця травня ухвалити всі необхідні рішення, що дозволять протягом півроку провести конкурс і визначити найкращий проект і вже в наступному році розпочати спорудження меморіального комплексу і музею.

Нагадаємо, у лютому 2017 року Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6068 "Про внесення зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті героїв Небесної Сотні". За документ проголосували 276 парламентарів.