ua en ru

Рада схвалила передачу землі під меморіал Небесної сотні у центрі Києва

Рада схвалила передачу землі під меморіал Небесної сотні у центрі Києва Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект підтримали 276 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6068 "Про внесення зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні". За документ проголосували 276 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроект спрямований на забезпечення можливості функціонування та реалізації місії Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності, яка, серед іншого, полягає у збереженні, презентації та поширенні в Україні та світі історії боротьби українців за національну та особисту свободу, права та гідність.

Зокрема, передбачається встановити, що положення частини третьої та четвертої статті 24 закону "Про регулювання містобудівної діяльності" не поширюється на надання у центральній частині міста Києва в установленому порядку земділянки із земель комунальної власності у користування Музею Революції гідності для будівництва з метою вшанування подвигу учасників Майдану та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, Фонд для збору коштів на музей Майдану створять найближчим часом.