ua en ru

Проект держбюджету до другого читання мають збільшити на 10 млрд гривень, - нардеп

Проект держбюджету до другого читання мають збільшити на 10 млрд гривень, - нардеп Колаж РБК-Україна

Зокрема, по 3 млрд гривень у бюджетному комітеті хотіли би додати на медицину і освіту

До другого читання проект державного бюджету на 2019 рік можуть збільшити приблизно на 10 мільярдів гривень. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови Комітету Верховної ради України з питань бюджету Сергій Мельник.

Зокрема, за його словами, у нинішньому проекті бюджету недостатньо видатків.

"У нас залишається проблема з зарплатою, медициною та освітою. Я вважаю, що бюджет буде збільшено в рамках 10 мільярдів гривень. Є можливість, якщо буде на це політична воля", - повідомив Мельник.

За його словами, найбільш суттєво мають збільшити видатки на медицину та сферу освіти.

"Ми сподіваємось, що дійдемо до спільного знаменника по дохідній частині, щоб закрити болючі питання і в медицині, і в освіті. Це найбільші дві галузі, які потребують підтримки. Там як мінімум по три мільярди гривень плюсом", - сказав Мельник.

Нардеп уточнив, що йдеться про додаткове виділення 3 млрд гривень на освіту і також 3 млрд гривень - на охорону здоров’я.

"Це було б дуже добре", - додав заступник голови бюджетного комітету.

Нагадаємо, 18 жовтня 2018 року парламент прийняв за основу і в цілому проект постанови №9000-П про висновки і пропозиції до проекту держбюджету на 2019 рік. Таким чином нардепи підтримали за основу бюджет-2019.

Згідно з проектом, закладено зростання доходів у порівнянні з 2018 роком на 9,0% - до 1 трлн 8 млрд гривень. У той же час витрати складуть 1 трлн 94 млрд гривень, що на 10% більше, ніж в 2018 році.