ua en ru

Продуктивна робота НААУ створює базу для потенційного підписання УА з ЄС, - посол Великобританії

Продуктивна робота Національного агентства з акредитації України (НААУ) створює базу для потенційного підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це заявив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт у ході конференції "Роль акредитації та метрології для української промисловості і торгівлі", передає кореспондент РБК-Україна.

"Однією з основних можливостей, які може отримати Україна при підписанні угоди про асоціацію та угоди про зону вільної торгівлі - це отримання доступу до одного з найбільш єдиних ринків у світі. Це ринок, де зосереджені 500 млн споживачів. На такому великому ринку питання стандартизації та гармонізації відіграють ключову роль. Саме в цьому контексті робота таких організацій як НААУ є дуже важливою, оскільки така робота створює базу для потенційного підписання угоди про асоціацію", - заявив Сміт.

За його словами, Великобританія повністю підтримує бажання України інтегруватися в Європу.

"Ми повністю переконані, що близькі зв'язки з Європою дозволять підвищити якість життя в Україні. Я сподіваюся, що наступні кілька місяців буде зроблений достатній прогрес, достатня діяльність, щоб переконати керівників європейських країн підписати угоду у Вільнюсі в листопаді", - додав Сміт.

Разом з тим, присутній на конференції посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль зазначив важливість повноправного членства України в Міжнародному бюро мір і ваг (BIPM).

"Визнання результатів вимірювань - є ключем до вільного ринку товарів і послуг, відповідно, до інтеграції в європейський ринок. Для цього повноправне членство України в Міжнародному бюро мір і ваг (BIPM) є досить важливим інструментом", - заявив Вайль.