ua en ru

Триваюча російська агресія вимагає від ЄС нових санкцій інструментів, - Порошенко

Триваюча російська агресія вимагає від ЄС нових санкцій інструментів, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко та Габріель обговорили загострення ситуації в районі Авдіївки

Триваюча російська агресія вимагає від Євросоюзу нових санкцій інструментів. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Гарбріелем, який перебуває в Україні зі своїм першим візитом, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Порошенко відзначив провідну роль Німеччини у консолідації європейських зусиль у питанні захисту українського суверенітету від агресії РФ.

Також Порошенко та Габріель обговорили загострення ситуації в районі Авдіївки, спричиненої обстрілами російських бойовиків. Порошенко, зокрема, наголосив на важливості збереження санкцій проти РФ та їх посилення. Він також підкреслив, що спровокована бойовиками нова ескалація насильства на Донбасі, визнання "документів" ДНР/ЛНР, "націоналізація" українських підприємств є черговим свідченням агресії Росії проти України та вимагає задіяння нових санкційних інструментів з боку ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з главою МЗС Німеччини подальші перспективи нормандського формату.