ua en ru

Через "продажний" суд Одеський НПЗ відійде до Курченка і його російських спільників, - нардеп

Через "продажний" суд Одеський НПЗ відійде до Курченка і його російських спільників, - нардеп

Господарський суд Одеської області у четвер, 18 серпня, своїм рішенням затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ "Одеський НПЗ", фактично визнавши заборгованість заводу в обсязі 14 млрд гривень компаніям колишнього керівника тіньового бізнесу сім'ї Януковича – Сергія Курченка. Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Євген Дейдей.

"Одеський нафтопереробний завод поступово спливає в руки Курченка і його спільників російських. Україна може втратити одне зі своїх найприбутковіших підприємств", - заявив він.

Увага! Одеський нафтопереробний завод поступово спливає в руки Курченко і його спільників російських. Україна...

Опубліковано Евгенієм Дейдеєм 18 серпня 2016 р.

Депутат підкреслив, що суддя господарського суду Одеської області Зєлєнов виніс відповідний вердикт, "незважаючи на відсутність первинних документів, які підтверджували б факт перерахування грошових коштів на поточний рахунок НПЗ, а також на об'єктивні обставини і походження цих грошей". "Тепер про погашення боргів по зарплаті можуть забути 800 працівників заводу і всі контрагенти", - додав Євген Дейдей.

За інформацією депутата, кредитори підприємства – це російський банк ВТБ і дві компанії, зареєстровані на Кіпрі.


"Після визнання їх вимог законними, вони отримали по суті юридичний і фактичний контроль над підприємством. Втім, якщо залишити тонкощі, суть зводиться до того, що замість, наприклад, націоналізації стратегічного заводу, його активи знову опиняться в руках колишнього власника – олігарха Сергія Курченко, який збив свій стан під час правління Януковича", - пояснив парламентарій.

"Так за що ми стояли на Майдані? Це результат Революції гідності? За таку незалежність і справедливість ми щодня втрачаємо найкращих!?", - обурився депутат.

Він також заявив про необхідність не допустити того, щоб "регіонали" через підставних осіб знову впливали на економіку, а, значить, і політику України.

"Якщо ми сьогодні не зупинимо свавілля щодо Одеського НПЗ, завтра нам доведеться миритися з рішенням чергового продажного суду про повернення у власність Януковича "Межигір'я" і його "золотих батонів", - підсумував Євген Дейдей.