ua en ru

Продажі автомобілів в Італії в серпні впали на 20%

Обсяг продажів автомобілів на італійському ринку в серпні опинився на 20% нижче рівня серпня 2011 р. Про це заявив журналістам у понеділок гендиректор Fiat Серджіо Маркьонне, передає телеканал "Росія 24".

"За все своє життя я ніколи не бачив таких низьких показників", - цитує главу Fiat MarketWatch. Його оцінка збігається з прогнозами Федерації автомобільних дилерів Італії (Federauto). В Італії випускаються всесвітньо відомі Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lamborghini, Lancia, Maserati.

Офіційні дані про продажі нових автомобілів в Італії стануть відомі сьогодні в 19:00 за київським часом. Серпень зазвичай не надто сприятливий місяць для продажу автомобілів в Італії, оскільки на нього припадає пік сезону відпусток.

Для порівняння, у Франції скорочення продажів автомобілів в серпні склало 11% р/р, падіння триває вже 10 місяців поспіль. Гірше ринку були серпневі результати Renault, обсяги реалізації якої впали на 21%. Peugeot Citroen зафіксувала зниження продажів на рівні ринку - на 11%. Частка французьких виробників на внутрішньому ринку скоротилася до 52,01% з 54,35% в серпні 2011 року.

У січні-серпні продажі автомобілів у Франції впали на 13% щодо аналогічного періоду минулого року.
В Іспанії несподівано було зафіксовано перше зростання продажів за сім місяців, що викликано підвищенням ПДВ з вересня. За даними Асоціації іспанських виробників автомобілів (ANFAC), продажі нових автомашин у серпні виросли на 3,4% у річному вираженні. Однак, за оцінками організації, в найближчі місяці слід чекати вкрай слабких показників. За січень-серпень обсяги реалізації автомобілів в Іспанії зменшилися на 8,5% щодо аналогічного періоду 2011 р.

Читайте також: Російські автомобілі подорожчають на 1 тис. дол., якщо Україна введе утилізаційний збір