ua en ru

Продаж "Запоріжсталі" може відбудуться не раніше літа 2010 р.

Продаж "Запоріжсталі" може відбудуться не раніше літа 2010 р. Про це виданню "Комерсант Україна" повідомили джерела в Midland Group (контролює "Запоріжсталь").

За словами джерела, до 2009 р. власникам "Запоріжсталі" надходили пропозиції про продаж компанії за 4 млрд дол. "Тоді ця пропозиція була відхилена. Сьогодні, звичайно, такі суми вже не пропонують", - зазначив співрозмовник видання в Midland Group.
До списку претендентів на покупку "Запоріжсталі" увійшли три компанії: південнокорейська Posco, найбільша в світі сталеливарна компанія ArcelorMittal і російська "Сєвєрсталь", повідомило вчора агентство Steel Business Briefing (SBB). Зараз вони проводять due diligence холдингу. Подачу попередньої заявки на покупку "Запоріжсталі" поки підтвердили тільки в Posco, зазначає SBB. У "Сєверсталі" цю інформацію не коментують, але джерело, знайоме з ходом підготовки операції, запевнив видання, що російська компанія планує брати участь в аукціоні.
"Запоріжсталь" - четвертий за величиною виробник сталі в Україні, спеціалізується на виробництві прокату (4 млн т в рік). Найбільші власники - Едуард Шифрін, Алекс Шнайдер (акціонери Midland Group), Ігор Дворецкьий, Віталій Сацький (разом володіють 96,7% акцій підприємства). Окрім меткомбинату, в холдинг входять "Запоріжкокс" (41%), Запорізький залізорудний комбінат (29%), Запорізький вогнетривкий завод, Луганський трубний завод, "Трубосталь", декілька брухтопереробних підприємств, збагачувальна фабрика "Шолоховская" (Ростовська область, РФ) і мережа металобаз в СНД і світі.
Це не перша спроба продати "Запорожсталь". В середині 2009 р. Едуард Шифрін і Алекс Шнайдер вели переговори про продаж холдингу своїм бізнес-партнерам Ігорю Дворецькому і Віталієві Сацькому, але тоді угода не відбувся через кризу.