ua en ru

Продаж в'язниць та будівництво СІЗО: плани Мін'юсту на 2021 рік

Продаж в'язниць та будівництво СІЗО: плани Мін'юсту на 2021 рік Фото: Денис Малюська (РБК-Україна)

У наступному році Міністерство юстиції України планує продовжити в'язничну реформу. Розраховують продати ще щонайменше чотири в'язниці.

Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook.

У 2021 році міністерство, за словами Малюськи, розробить та опублікує комплексний "рейтинг в'язниць" в Україні. Також хочуть відкрити декілька нових об’єктів в’язничної інфраструктури та почати будівництво нових слідчих ізоляторів.

Крім того, в міністерстві розраховують, що наступного року парламент ухвалить закони, які "повністю змінять систему кримінальних покарань".

Нагадаємо, у жовтні в Мін'юсті заявили про намір виставити на продаж майже 30 в'язниць, які зараз законсервовані та не використовуються. Питання продажу цих в'язниць ще потрібно узгодити з Фондом держмайна.

Крім того, в Мін'юсті анонсували появу нового виду покарання - пробаційний нагляд. Міністерство вже підготувало відповідний законопроект та передасть його на розгляд парламенту.

Додамо, нещодавно міністр Малюська розповів про плани щодо створення рейтингової системи українських в'язниць. Рейтинг в'язниць формуватиметься на основі низки критеріїв.