ua en ru

Продан погодив укладання договору про доступ до української газотранспортної мережі компанії Eustream

Продан погодив укладання договору про доступ до української газотранспортної мережі компанії Eustream
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан погодив укладання договорів на доступ до транспортної мережі та транспортування газу між компанією Eustream a.s. та НАК "Нафтогаз України".

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан погодив укладання договорів на доступ до транспортної мережі та транспортування газу між компанією Eustream a.s. та НАК "Нафтогаз України". Про це йдеться в наказі Мінвуглепрому № 746 від 24 жовтня 2014 р.

"З метою диверсифікації напрямків постачання природного газу наказую: погодити укладання договорів на доступ до транспортної мережі та транспортування газу між компанією Eustream a.s. та Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" № 938/14 та 947/14", - йдеться у документі

Контроль за виконанням цього наказу Продан залишив за собою.

Нагадаємо, 22 жовтня 2014 р. ПАТ "Укртрансгаз" закликав словацького газового оператора Eustream підписати прямий договір об'єднання мереж.

У квітні 2014 р. словацька Eustream і "Укртрансгаз", у Братиславі підписали меморандум про реверс газу зі Словаччини в Україну.