ua en ru

Заклики взяти в руки зброю матимуть жахливі і нікому невигідні наслідки, - експерт

Експерти жорстко засуджують слова деяких політиків про те, що люди повинні взятися за зброю. Про неприпустимість таких закликів заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи слова Анатолія Гриценка про те, що всі, хто має легальну зброю, повинні вийти на захист Майдану.

"З приводу призову екс-міністра оборони Анатолія Гриценка виходити зі зброєю на Майдан можу сказати, що сьогодні потрібно не закликати брати в руки зброю, а насамперед, взяти себе в руки і заспокоїтися", - підкреслив Вадим Карасьов.

За його словами, в даний час будь-які слова і заклики, що озвучуються політиками, повинні бути ретельно продуманими і зваженими . "Відповідальність влади і опозиції сьогодні велика, як ніколи: треба не допустити ескалації конфлікту, що загрожує жахливими і нікому не вигідними і не потрібними наслідками. І тому необхідно припинити війну слів, щоб вона не перейшла у війну людей", - сказав експерт.

Нагадаємо, на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Анатолій Гриценко написав: "Усім, хто має легальну вогнепальну зброю, в першу чергу народним депутатам, генералам і офіцерам запасу з досвідом війни в Афганістані та брав участь у миротворчих операціях, ветеранам спецназу Збройних Сил та інших силових структур, працівникам приватних охоронних структур, журналістам, всім відповідальним громадянам - в разі небезпеки стати на захист людей зі зброєю". Крім того, Гриценко пропонує стріляти без жодного попередження в разі наявності в опонентів свого вогнепальної зброї.