ua en ru

Заклики США до невикористання сили стосуються всіх сторін конфлікту в Україні, - Нуланд

Заклики США до невикористання сили стосуються всіх сторін конфлікту в Україні.

Заклики США до невикористання сили стосуються всіх сторін конфлікту в Україні. Про це заявила на слуханнях щодо наслідків політичної кризи в Україні комітету із закордонних справ Сенату США заступник держсекретаря США з європейських та євразійських справ Вікторія Нуланд, повідомляє "Голос Америки".

Нуланд зазначила, що заклики США до невикористання сили стосуються всіх сторін конфлікту в Україні. Також вона закликала Україну поновити переговори з МВФ, а уряд та Президента України діяти відповідно до озвучених заяв.

"Народ України побачив, що США перебувають з ними у критичний момент. Минулого тижня протестувальники знову вийшли на вулиці після побиття Чорновіл, Луценка та десятків інших актів проти активістів, тиску на медіа та інше. Чому українці виходять на вулиці? Нам вони кажуть "протести проти загальмування асоціації з ЄС розрослись у протест за людську гідність, верховенство права", - зазначила Нуланд.

Також вона заявила, що перевибори 15 грудня 2013 р. не повністю відповідали нормам

"Ми будемо фокусуватись на забезпеченні законності виборів 2015 р., а не на підтримці кандидатів", - сказала вона.

Раніше на засіданні сенатор-республіканець Боб Коркер поставив Сирію, Сноудена та Україну в один ряд перемог Росії та поразок Америки.