ua en ru

Заклик щодо звільнення Савченка і Сенцова може бути включено в резолюцію Європарламенту

Представництво України при ЄС передав президенту Європарламенту Мартіну Шульцу і депутатському корпусу ЕП звернення Верховної Ради України із закликом сприяти зусиллям української сторони з метою якнайшвидшого звільнення народного депутата Надії Савченко, режисера Олега Сенцова і інших громадян України, які протиправно утримуються на території Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба представництва.

Як повідомляється, питання утримання на території Росії українських громадян, у тому числі Надії Савченко, постійно знаходиться на порядку денному Європарламенту. Зокрема, у жовтні 2014 року на адресу Президента РФ Володимира Путіна було направлено лист, підписаний 61 депутат з різних політичних груп, з вимогою негайно звільнити незаконно утримуваних українських політичних в'язнів.
Крім того, очікується, що заклик негайно звільнити українських громадян включать в резолюцію Європарламенту, прийняття якої планується 15 січня.

Нагадаємо, сьогодні Рада підтримали проект постанови про звернення парламенту України до канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланд і Президенту РФ Володимиру Путіну за звільнення незаконно утримується під вартою в Росії народного депутата України, члена делегації Верховної Ради в ПАРЄ Надії Савченко.

Також голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що в питанні звільнення Савченко є певний прогрес.