ua en ru

У питанні звільнення Савченко є певний прогрес, - Гройсман

У питанні звільнення Савченко є певний прогрес, - Гройсман

У питанні звільнення народного депутата з фракції "Батьківщина" Надії Савченко є певний прогрес. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи ранкове пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу звернути увагу всього світу на трагедію нашої колеги - Надії Савченко. Вона 32-й день голодує в ім'я справедливості і миру. Ми повинні зробити все, щоб її звільнити. Сьогодні ми будемо розглядати чергове звернення до європейських лідерів, щоб вони надали нам допомогу на цьому непростому шляху. Я впевнений, що всі військовополонені громадяни України, які опинилися в полоні, повинні бути звільнені. І ми все зробимо для цього. Президент України вживає всіх заходів, як ви знаєте, для звільнення Надії Савченко та інших військовополонених. Є певний прогрес на цьому шляху. Але цього не досить для звільнення всіх наших громадян України, які залишаються в полоні", - заявив Гройсман.

Спікер також нагадав, що депутати будуть працювати до розгляду всіх питань порядку денного сесії і не підуть на канікули.

"Ми будемо працювати стільки, скільки потрібно. Закінчення цієї сесії відбудеться у перший день відкриття нової сесії", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні Рада планує ухвалити звернення до світових лідерів щодо звільнення Надії Савченко.