ua en ru

Закликала до введення військ РФ через соцмережі: СБУ викрила пропагандистку

Закликала до введення військ РФ через соцмережі: СБУ викрила пропагандистку Фото: СБУ припинила розповсюдження антиукраїнської пропаганди (ssu.gov.ua)

Служба безпеки України (СБУ) припинила злочинну діяльність антиукраїнської пропагандистки. Зловмисниця, використовуючи соціальні мережі, закликала до введення військ РФ на територію України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що агітаторка, мешканка Київської області, адмініструвала в одній із популярних соціальних мереж антиукраїнські ресурси, на яких виправдовувала і "легітимізувала" окупацію Криму та російську агресію на сході України.

Зловмисниця також розміщувала на міжнародних онлайн-платформах громадських ініціатив петиції із закликами до президента РФ ввести на територію України війська і приєднати південний схід України до Росії.

Потім, використовуючи інтернет-спільноти, агітаторка організовувала просування та збір підписів за фейкові петиції.

Крім того, жінка систематично поширювала матеріали про діяльність бойовиків "ДНР".

За інформацією СБУ, зловмисниця планувала проведення активної провокаційної кампанії у мережі Інтернет напередодні спільних військових навчань України та НАТО.

У ході проведення обшуків за місцем проживання фігурантки було вилучено мобільні пристрої та комп’ютерну техніку, яка містить докази її злочинної діяльності.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ. Тривають слідчі дії.