ua en ru

На приватизацію ОПЗ не зможуть претендувати компанії з часткою України більше 25%

На приватизацію ОПЗ не зможуть претендувати компанії з часткою України більше 25% Фото: ФДМ уточнив умови конкурсу з приватизації ОПЗ

Також до конкурсу недопускаются державні хозоб`еднанняя, холдинги та органи державної влади

Набуло чинності Розпорядження КМУ №386 про затвердження умов продажу пакета акиций ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), яке було погоджено на засіданні Кабміну 18 травня 2016 року. Про це повідомляє Фонд державного майна (ФДМ).


Згідно з повідомленням, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 01.06.2016 № 391-р вніс технічну правку до пункту 1 розпорядження КМУ від 18 травня 2016 р., №386 (уточнення щодо номінальної вартості державного пакета акцій).

"Конкурсна комісія з приватизації "ОПЗ" визначила стартову ціну в сумі 13 млрд 175 млн гривень і умови продажу заводу, тепер затвердив КМУ, - повідомив голова фонду Ігор Білоус. - Крім того, за дорученням прем'єр-міністра і за результатами наради робочої групи, було вирішено, що конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" відбудеться тільки в разі наявності не менше двох учасників , при цьому один з них повинен бути нерезидентом ".

ФДМ уточнює, що до участі в конкурсі не допускаються юридичні особи, власником 25% акцій (часток, паїв) яких є держава Україна, а також державні господарські об'єднання, холдингові компанії, акціонерні товариства (компанії), їх дочірні компанії та підприємства, органи державної влади, працівники державних органів приватизації, особи, зареєстровані в офшорній зоні чи країнах, включених FATF в "чорний" список.

Як повідомлялося раніше, МВФ і ЄБРР вважають ціну ОПЗ завищеною.