ua en ru

Приватизація державного пакету акцій "Сбербанку" може відбутися не раніше початку 2012 р., - Греф

Приватизація державного пакету акцій ВАТ "Сбербанк Росії" може відбутися не раніше початку 2012 р., повідомив журналістам президент і голова правління "Сбербанку" Герман Греф. "У нас немає ніякого дедлайну, якщо ринки стабілізуються і ціна (на акції "Сбербанку") піде вгору, ми будемо готові провести розміщення", - уточнив він, відзначивши, що до кінця поточного року приватизація навряд чи відбудеться.
Відповідаючи на питання журналістів, Греф сказав, що якщо сприятлива кон'юнктура складеться в січні наступного року, то "Сбербанк" буде готовий провести розміщення в січні.
Нагадаємо, раніше Греф повідомляв, що "Сбербанк" буде готовий до приватизації держпакету акцій, якщо ринкова ціна наблизиться до 100 руб. за акцію.
Заступник президента - голови правління "Сбербанку Росії" Белла Златкіс раніше повідомляла, що в 2011 р. навряд чи вдасться провести приватизацію 7,6% акцій "Сбербанку", що належать основному акціонерові кредитної організації - Банку Росії.
Голова уряду РФ Володимир Путін 17 травня 2011 р. підписав розпорядження про приватизацію 7,58% мінус одна акція ВАТ "Сбербанк Росії". При цьому частка Банку Росії в статутному капіталі ВАТ "Сбербанк Росії" знизиться до рівня 50% плюс одна голосуюча акція. Національна банківська рада (НБР) 22 березня 2011г. ухвалила рішення про зменшення в 2011-2013 рр. частки участі ЦБ РФ в капіталі "Сбербанку" у розмірі 7,58% мінус одна акція. Передбачається, що продаж акцій "Сбербанку" може бути здійснена в умовах сприятливої кон'юнктури в будь-який період протягом 2011-2013 рр.