ua en ru

До приватизації держмайна не допустять росіян і фігурантів санкційних списків, - ФДМ

До приватизації держмайна не допустять росіян і фігурантів санкційних списків, - ФДМ Фото: Віталій Трубаров (facebook.com/Виталий Трубаров)

Резидентів Росії не допустять до приватизації українських підприємств

В Україні до участі в приватизації державного майна не будуть допускати резидентів Російської Федерації, а також осіб, які занесені до санкційних списків. Про це сьогодні в кулуарах парламенту повідомив в. о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми намагаємося максимально обмежити участь країни-агресора, людей і компаній, які перебувають у списках на рівні нашої держави та іноземних партнерів", - заявив Трубаров.

За його словами, в законопроекті про приватизацію держмайна прописані механізми, які дозволять відстежувати "брудні кошти", щоб не допустити їх власників до приватизації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд державного майна розпочав підготовку до проведення конкурсів з продажу 20 великих підприємств різних галузей промисловості. Зокрема, передпродажна підготовка почалася на Одеському припортовому заводі, "Сумихімпромі", а також на 5 обленерго.