ua en ru

ПриватБанку може знадобитися рефінансування для виконання рішень судів, - Рожкова

ПриватБанку може знадобитися рефінансування для виконання рішень судів, - Рожкова Фото: ПриватБанк може попросити рефинанс (УНІАН)

Без урахування цієї обставини в банку переконують про відсутність проблем

Зараз "ПриватБанк" не потребує рефінансування, однак воно може знадобитися фінустанові для повернення зобов'язань за рішеннями судів. Про це журналістам сьогодні повідомила заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нинішній ситуації "ПриватБанку" не потрібно рефінансування. Я хочу сказати, що результати його роботи сьогодні вже дозволили вийти на позитивний операційний потік ... Але якщо ви питаєте в контексті судів щодо повернення зобов'язань, то, звичайно, в такому випадку воно може йому знадобитися ", - заявила Рожкова.

При цьому вона зазначила, що в НБУ розуміли можливість позовів у суди з боку утримувачів євробондів після націоналізації "ПриватБанку". Однак головне завдання регулятора полягала в захисті клієнтів-фізичних осіб.

"Тому пройдуть ці судові процеси, будуть рішення судів - будемо потім за підсумками, за рішенням суду діяти", - сказала Рожкова.

Нагадаємо, Національний банк не зміг зупинити виконання судових рішень про стягнення з "ПриватБанку" 1 млрд гривень на користь сім'ї Суркісів.