ua en ru

ПриватБанк обрав юристів для суду з утримувачами євробондів на 375 млн доларів

ПриватБанк обрав юристів для суду з утримувачами євробондів на 375 млн доларів Фото: ПриватБанк вибрав юристів для суду щодо євробондів (РБК-Україна)

Позов кредиторів буде розглядати Арбітражний суд Лондона

Державний ПАТ "ПриватБанк" визначився з юридичною фірмою, яка буде представляти його інтереси у суді з утримувачами єврооблігацій. Інформація про вибір компанії міститься в повідомленні компанії UK SPV Credit Finance (дочірнє підприємство "ПриватБанку") на сайті Лондонської фондової біржі.

Згідно з оголошенням, представляти інтереси банку буде компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan UK.

Лондонського арбітражу розгляне позови покупців єврооблігацій банку на суму 200 млн доларів під 10,25% і на 175 млн доларів під 10,875%, до яких була застосована операція bail-in (примусова конвертація коштів до капіталу банку) у рамках його націоналізації.

Нагадаємо, раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що інвестори "ПриватБанку" можуть оскаржити конвертацію боргових зобов'язань після націоналізації фінустанови.

При цьому, Гонтарева запевнила, що дана процедура відповідає чинному законодавству і була узгоджена з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

"ПриватБанк", що раніше належав українським бізнесменам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, був націоналізований у грудні 2016 року.

Після проведення процедури повернення банку у власність держави, боргові зобов'язання за валютними облігаціями були примусово конвертовані в капітал банку, з чим категорично не погодилися їх власники.