ua en ru

НБУ готовий до судових процесів з утримувачами євробондів ПриватБанку, - Гонтарєва

НБУ готовий до судових процесів з утримувачами євробондів ПриватБанку, - Гонтарєва Фото: Нацбанк готовий до судів за євробондами

Глава Нацбанку запропонувала інвесторам поцікавитися у Коломойського долею їхніх інвестицій

Інвестори ПриватБанку можуть оскаржити конвертацію боргових зобов'язань після націоналізації фінустанови. Про це сьогодні під час брифінгу заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це право інвесторів це оскаржити", - заявила Гонтарєва, зазначивши, що не бачить проблеми в тому, щоб зустрітися з інвесторами у судах.

За її словами, після націоналізації ПриватБанку до єврооблігацій фінустанови була застосована операція bail-in. Дана процедура відповідає чинному законодавству і була узгоджена з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

"Якщо б ми не зробили bail-in, то сьогодні за рахунок наших всіх платників податків ми б з вами виплачували 1 млрд доларів пов'язаним компаніям пана Коломойського і тим, хто тримає євробонди. Це професійні інвестори: професійні інвестори повинні були цікавитися життям цієї інвестиції, вони повинні були запитати у пана Коломойського, куди він подів ці гроші", - додала Гонтарєва.

Нагадаємо, раніше голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак заявив, що банк готовий у суді відстоювати правомірність конвертації євробондів у капітал.