ua en ru

"ПриватБанк" просить МВС і СБУ розслідувати інформаційну атаку на банк

"ПриватБанк" просить МВС і СБУ розслідувати інформаційну атаку на банк Фото: Ігор Коломойський

Негативний інформаційний фон істотно не вплинув на роботу банку

"ПриватБанк" звернувся до Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України (СБУ) з проханням розслідувати факти інформаційної атаки на банк і знайти її замовників. Про це повідомив перший заступник голови правління "ПриватБанку" Олег Гороховський в інтерв'ю радіо "Вести", повідомляє прес-служба "ПриватБанку".

За словами Гороховського, факти поширення неправдивої інформації як в новинах ЗМІ, так і шляхом розсилки неправдивих SMS клієнтам банку були спрямовані на дестабілізацію ситуації на українському банківському ринку.

"Це спланована інформаційна атака на банк, на банківський ринок, яка повинна була створити негативний інформаційний фон у ряді промислово розвинених регіонів України... За наявними у нас даними, акція була спланована, негативна інформація запускалася цілеспрямовано по багатьох каналах, всі ці факти вже передані банком в силові структури", - повідомив він.

Разом з тим, повідомляється, що за даними Гороховського, негативний інформаційний фон істотно не вплинув на роботу банку - за перші 10 днів листопада "ПриватБанк" зберіг позитивну динаміку приросту депозитів на рівні 70 млн гривень, що з урахуванням значного приросту активності вкладників у жовтні дасть позитивний результат за підсумками поточного кварталу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України (НБУ) проводить діагностику ТОП-20 банків, куди входить і "ПриватБанк". До кінця 2015 року будуть визначені обсяги їх докапіталізації, а до кінця I кварталу 2016 року банки повинні будуть зробити перші кроки щодо скорочення кредитування пов'язаним особам.