ua en ru

"ПриватБанк" призупинить корпоративні платежі на добу

"ПриватБанк" призупинить корпоративні платежі на добу Фото: у "ПриватБанк" на один день зупинили корпоративні платежі

Технічна необхідність зумовлена процедурою зміни контролю та особливостями законодавства

"ПриватБанк", у зв'язку з технічною необхідністю, обумовленою процедурою зміни контролю та особливостями законодавства, призупинить виконання платежів юридичних осіб на добу. Про це повідомила проектний менеджер реформ фінансового сектора проектного офісу Національної ради реформ Вікторія Страхова на своїй сторінці в Facebook.

"Буде зупинка на 1 день КОРПОРАТИВНИХ платежів. Це ніяк не пов'язано ні з ліквідністю, ні з якими-небудь іншими показниками банку. Це технічна необхідність, обумовлена процедурою зміни контролю та особливостями законодавства", - написала вона.

Страхова також нагадала, що згідно ст. 8 Закону про платіжних системах. 8.4, міжбанківський переказ виконується в строк до трьох операційних днів, а внутрішньобанківський переказ виконується в строк, установлений внутрішніми нормативними актами банку, але не може перевищувати двох операційних днів.

ПриватБанк і стандартний Банк Клієнти ПриватБанк дійсно звикли в миттєвим платежів, тому звістка про те, що ...

Опубліковано Victoria Strakhova 18 грудня 2016 р.

"Так що "ПриватБанк" навіть у процедурі зміни контролю, яка відбувається перший раз в Україні (а за обсягом такого Банку, мабуть, і в Європі) забезпечує більш швидкі платежі, ніж передбачено законодавчо. Це стало можливим завдяки співпраці менеджменту банку та уповноважених осіб держави", - пояснила вона.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк запевнив, що гроші вкладників "ПриватБанку" в безпеці і захищені.