ua en ru

"Приватбанк" за допомогою рефінансування НБУ покрив лише третина відтоків з банку

"Приватбанк" за допомогою рефінансування НБУ покрив лише третина відтоків з банку Приватбанк

Отримане "Приватбанком" від Національного банку України (НБУ) покрило лише третину відтоків з банку за 2014 р.Про це РБК-Україна заявив прес-секретар банку Олег Серга.

"Наприклад, держбанкам було видано найбільше рефінансування, а тим банкам, які платоспроможні і можуть покривати відтік вкладів за рахунок свого капіталу і грошей акціонерів, видали менше. Ви зрозумійте, ці гроші не потрібні самому банку, без них банки не зможуть кредитувати юросіб, зупиниться економіка, бізнесу", - зазначив Серга.

Однак, за його словами, рішення щодо рекапіталізації повинен приймати НБУ і держава, якщо хоче, щоб банки і далі кредитували бізнес.

Прес-секретар також спростував інформацію, яка з'явилася у ЗМІ з приводу того, що Ігор Коломойський виводить активи "Приватбанку" за кордон.
"Приватбанк" не може і не збирався виводити свої активи за кордон. Ця інформація не відповідає навіть практиці роботи банків, ті, хто її придумав, ніколи не стикалися з банками", - заявив Серга.

Серга зазначив, що подібні публікації спливають кожен рік і є результатом недобросовісної конкуренції з боку, в основному, з боку російських банків. Разом з тим він заперечує, що ця інформація є проявом загострення відносин між власником "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Президентом України Петром Порошенком.

Він зазначив, що гривневий обсяг валютних кредитів, виданих юридичним особам, зріс порівняно з попереднім роком в 2,5 рази з-за зростання курсу долара. Тенденція зростання обсягу валютних кредитів спостерігається у всіх українських банків.

Нагадаємо, в лютому НБУ видав "Приватбанку" стабкредит на 2,28 млрд грн. Пізніше НБУ видав "Приватбанку" ще один стабкредит на 700 млн грн.

В середині березня повідомлялося, що "ПриватБанк" планує збільшити статутний капітал.