ua en ru

ПриватБанк докапіталізують на 38,5 млрд гривень

ПриватБанк докапіталізують на 38,5 млрд гривень Фото: у Приват "увіллють" ще 38,5 млрд гривень

Кабмін прийняв відповідне рішення на позачерговому засіданні

Уряд прийняв рішення про збільшення власного капіталу ПриватБанку на 38,5 млрд гривень. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, рішення було прийнято урядом на підставі пропозицій Національного банку України, з урахуванням рекомендацій Експертно-аналітичної ради з питань участі держави в статутному капіталі банків та на основі висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Висновок аудитора свідчить про те, що банк був у гіршому стані, ніж вважалося на момент переходу банку у власність, і змушений сформувати додаткові резерви для покриття збитків від кредитних операцій. Тому держава, як акціонер, знову змушений підтримати банк додатковим капіталом, щоб надалі забезпечити його нормальну роботу і розвиток.

Процес докапіталізації буде проходити в два етапи і буде проведено шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку. На першому етапі передбачається випустити ОВДП на суму 22,5 млрд гривень. Монетизація цих облігацій не передбачена, а отже додаткова капіталізація банку не вплине на валютний ринок та рівень інфляції.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ була оприлюднена інформація про те, що ПриватБанк потребує докапіталізації на 38,5 млрд гривень.