ua en ru

Присяжнюк: Зерновий бізнес і держава працюють над погодженням обсягів експорту зерна нового врожаю

Мінагрополітики продовжує співпрацювати з зерноторговими компаніями. Так, відомство, зерновий бізнес і галузеві аграрні асоціації вже підписали рамковий меморандум про взаєморозуміння на 2013-2014 МР. І завдяки цьому будуть узгоджені обсяги експорту зерна нового врожаю. Про це в ході дискусійної панелі "Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!", що відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції "ABC: Ukraine & Partners", повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Для забезпечення сталого партнерства держави і суб'єктів на ринку зерна Міністерство аграрної політики і продовольства України і зерноторгові компанії керуються меморандумом про взаєморозуміння. Він буде продовжений на наступний маркетинговий період. І зараз ми вже підписали рамковий меморандум на 2013-2014 МР. Там зазначено, що в кінці вересня ми обгрунтуємо обсяг експорту зернових. Думаю, що обсяги будуть більше, ніж минулого року", - підкреслив міністр.

Глава відомства зазначив, що така форма співпраці влади і зернового бізнесу довела свою ефективність у довгостроковій перспективі. Так, за словами Миколи Присяжнюка, вона допомагає врегулювати ринок зернових як з позицій продовольчої безпеки держави, так і відповідно до вимог СОТ.

"Зерновий сегмент українського агровиробництва взагалі має потужний потенціал і перспективу подальшого розвитку, враховуючи процеси, що відбуваються на глобальному ринку зерна. І сьогодні Україна вже продемонструвала світовій спільноті, як ефективно налагодити співробітництво урядів і бізнесу. І таким чином ефективно реагувати на зростаючі потреби населення планети в зерні. Адже ми знаємо, що стрімке збільшення населення на планеті, зростання доходів у країнах, економіки яких швидко розвиваються, в рази підвищили попит як на продовольче, так і на фуражне зерно", - резюмував Микола Присяжнюк.