ua en ru

Присяжнюк: Цього року зовнішньоторговельне сальдо продукції АПК складе 11 млрд дол

Цього року зовнішньоторговельне сальдо продукції АПК збільшиться до 11 млрд дол. Досягти цього вдасться завдяки розширенню ринків збуту. Для цього Україна вже зарекомендувала себе як надійний партнер, що поставляє високоякісну сільгосппродукцію в усі куточки світу. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"У загальному експорті вітчизняної продукції аграрна становить 23%. І цього року зовнішньоторговельне сальдо продукції АПК зросте як мінімум до 11 млрд дол. Це дозволить аграрному сектору закріпити свої позиції в трійці галузей вітчизняної економіки, що мають позитивне сальдо", - підкреслив Микола Присяжнюк.

Таких результатів вдасться досягти завдяки розширенню ринків збуту. Як зазначив міністр, Україна зарекомендувала себе у світі як надійний партнер і не планує на цьому зупинятися. До того ж, якість вітчизняної агропродукції відповідає всім міжнародним стандартам.

"На сьогоднішній день світовий ринок сільгосппродукції і продуктів харчування є найбільш жорстким і зарегульованим. Тому Україні доводиться боротися з потужними конкурентами, що нам успішно вдається", - зазначив глава відомства.