ua en ru

Присяжнюк: У 2014 році Україна планує почати експорт м'яса в Китай

Україна може почати експорт м'яса і м'ясопродукції в Китай вже з наступного року. Для цього вже ведеться робота з сертифікації українського м'яса. Крім того, найближчим часом Китай завершить сертифікацію українських пшениці, ячменю і сої. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Україна може почати експорт м'яса і м'ясопродукції в Китай вже з наступного року. Для цього вже ведеться робота з сертифікації українського м'яса. Крім того, найближчим часом Китай завершить сертифікацію українських пшениці, ячменю і сої. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк (на фото).

"Нещодавно у мене був тижневий візит до Китайської Народної Республіки. І хочу відзначити, що ринок цієї країни є одним з найбільш зарегульованих. Однак нам вдалося досягти значних результатів у просуванні своєї сільгосппродукції до Китаю. Так, на сьогоднішній день ми вже маємо сертифікацію кукурудзи. Наступного тижня приїде робоча група, яка завершить сертифікацію пшениці, ячменю, сої", - зазначив міністр.

Також, за словами глави відомства, в Україні вже приступили до роботи щодо постачання м'яса і м'ясопродукції на китайський ринок.

"Сертифікація м'яса може зайняти 2-3 місяці. І вже з наступного року Україна планує розпочати поставки м'яса і м'ясопродукції в Китай", - додав Микола Присяжнюк.