ua en ru

Присяжнюк: В 2013 р. в Україні на 35% скоротиться імпорт м'яса завдяки внутрішньому виробникові

В цьому році пропозицію іноземного м'яса на вітчизняних прилавках знизиться на 35%. Причина - зростання його виробництва в Україні. Завдяки державній підтримці продовжує зростати поголів'я худоби в господарствах населення. Крім того, розвиваються нові тваринницькі комплекси. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Ми рухаємося в бік самозабезпечення продуктами харчування, які можемо зробити. Наприклад, в цьому році в Україні можна скоротити імпорт м'яса на 35%. Для цього необхідно використовувати ринкові методи. А це підвищення конкурентоспроможності продукції та нарощування внутрішнього виробництва", - підкреслив міністр.

За словами Присяжнюка, завдяки державній підтримці в Україні постійно зростає поголів'я худоби та його реалізація на переробку. Так, тривають програми підтримки тваринництва в мелкотоварном секторі. Крім того, держава сприяє реконструкції та будівництва нових тваринницьких комплексів. Зараз вже введені в дію 67 таких об'єктів.

"Держава буде продовжувати комплексно підтримувати м'ясну галузь. Але сільгоспвиробник повинен розуміти, що на внутрішньому ринку м'ясної сектор ще не заповнений і має хороший потенціал. І ми будемо стимулювати заповнення цього ринку високоякісною мясопродукцией нашого виробника", - зазначив Присяжнюк.

Також міністр повідомив, що за 8 місяців в Україні на 4,4% збільшилося поголів'я свиней, на 2,8% - ВРХ, на 3,9% - птиці. При цьому на 9,4% зросла реалізація худоби на переробні підприємства.