ua en ru

Присяжнюк: Україна вже виробила ефективний механізм співпраці влади та аграрного бізнесу

На сьогоднішній день в Україні для аграрного бізнесу та інвесторів створюються максимально прозорі та прогнозовані умови. Отже, взаємний діалог влади та бізнесу стає більш системним, ефективним і структурованим. А це, у свою чергу, покращує інвестиційний клімат в аграрному секторі та залучає нових інвесторів. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Уряд України сьогодні вживає заходів для того, щоб умови для діяльності аграрного бізнесу були зрозумілими, прозорими і прогнозованими, а взаємний діалог з владою - системним, постійним, ефективним і структурованим. Адже в сприятливому інвестиційному кліматі зацікавлені як учасники ринку, так і уряди держав. І на сьогодні Україна демонструє успішну консолідацію зусиль влади та аграрного бізнесу в цьому напрямку", - зазначив Микола Присяжнюк.

За словами міністра, забезпечення сприятливих умов для приватного капіталу в економіці, і в сільському господарстві зокрема, свідчить про поліпшення інвестиційного клімату в країні.

"Ринки подають інвесторам сигнали про те, коли і де виникають можливості для вдалого інвестування. А професійні інвестори справедливо відзначають, що інвестувати треба тільки в зрозумілий бізнес. І ми працюємо над тим, щоб така співпраця стало ще прозорішою. і результативнішою для всіх сторін" , - підкреслив Микола Присяжнюк.

Микола Присяжнюк зазначив, що це, у свою чергу, допоможе реалізувати головне послання, яке Україна посилає світовій спільноті, впевнено заявляючи про свою роль у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки.