ua en ru

Присяжнюк представив нового керівника "Украгролізингу"

Українським аграріям буде легше отримати техніку в лізинг від провідних світових виробників. Для цього Мінагрополітики розробило нову модель. Зокрема, Міністерство допоможе фінансово наповнити "Украгролізинг" і активізувати його співпрацю з провідними світовими виробниками. Про це сьогодні в ході представлення нового керівника НАК "Украгролізинг" повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

На зустрічі з колективом "Украгролізингу" міністр представив нового керівника компанії. Ним стала Жанна Орінічева .

"Фермеру, у якого є 150 га землі, невигідно купувати весь набір техніки за 10 млн грн. Тому ми відпрацювали і узгодимо з Кабміном нову модель, яка допоможе залучити кошти на придбання техніки для передачі її в лізинг. І учасниками в організації такої моделі лізингу стануть держава , "Украгролізинг" , виробник і кредитори. Для цього Мінагрополітики буде вести переговори з потужними виробниками техніки і допомагати "Украгролізингу" знайти необхідне фінансування" , - зазначив міністр.

Микола Присяжнюк додав, що в даний час Мінагрополітики працює з такими компаніями, як CLAAS і John Deere, для того щоб їх техніку фермери змогли отримати в лізинг. При цьому Микола Присяжнюк зазначив, що необхідно зменшити лінійку техніки, що надається в лізинг, і зробити її оптимальною.

Крім того, глава Міністерства додав, що для якісного і дешевого обслуговування такої техніки держава розробить оптимальну модель МТС.

"Ми повернулися до створення МТС, які повинні базуватися не на державних структурах, а на підприємницькій основі. Тільки таким чином можна організувати надання дешевих і якісних послуг для дрібнотоварного і середньотоварних виробника", - підкреслив Микола Присяжнюк.