ua en ru

Присяжнюк наполягає на прискоренні перевірок кондитерських фабрик Roshen

Українські кондитерські фабрики готові до перевірок Росспоживнагляду. Так, всі необхідні для цього документи були відправлені в Москву ще у вересні. Тому, за словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, українська сторона сподівається вже найближчим часом прийняти інспекторів Росспоживнагляду. Питання прискорення перевірок також буде підніматися на засіданні міжурядової підкомісії в Москві.

"Ми повністю всі свої зобов'язання і вимоги з боку Геннадія Онищенка виконали. І я переконаний, що ми знайдемо консенсус і попросимо його, щоб він прискорив приїзд інспекції для лабораторій і для підприємств. У разі згоди російської сторони, переговори з Росспоживнаглядом можуть бути продовжені вже на початку наступного тижня в Москві", - заявив міністр.

Микола Присяжнюк вже раніше заявляв, що українська сторона офіційно зверталася в Росспоживнагляд з проханням надіслати своїх представників для проведення перевірок українських фабрик корпорації Roshen. Компанія також неодноразово зверталася в Росспоживнагляд з пропозицією провести перевірки всіх українських фабрик корпорації в найближчі терміни.

"Українська сторона ще у вересні виконала усі умови Росспоживнагляду з організації таких перевірок. Зокрема, Мінагрополітики України направило Росспоживнагляду для документарної перевірки українські нормативні документи, що регулюють якість та безпечність харчової продукції. Також були відправлені документи на акредитацію шести українських лабораторій з контролю продовольчих товарів. Тому Україна повністю готова прийняти інспекційні групи Росспоживнагляду", - заявив міністр.

Нагадаємо, що в серпні в ході переговорів між українською делегацією на чолі з міністром агрополітики і продовольства України Миколою Присяжнюком і керівником Росспоживнагляду Геннадієм Онищенко сторони домовилися про створення російсько-української робочої групи з питань нормування показників якості та безпеки харчової продукції та про акредитації українських лабораторій на відповідність вимогам російського законодавства в сфері захисту прав споживача.