ua en ru

Присяжнюк: МінАП разом з іншими відомствами відпрацює програми закупівлі продовольства для шкіл

Народні депутати мають якнайшвидше прийняти закон України "Про якість та безпеку харчових продуктів". Це допоможе ліквідувати безлад у сфері контролю над якістю і безпекою харчових продуктів. А щоб шкільні установи були забезпечені високоякісною продукцією, необхідно влаштовувати тендери. І в них обов'язково повинні брати участь дрібні і середні сільгоспвиробники. Про це сьогодні в ході брифінгу на засіданні Кабміну заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити закон України "Про якість та безпеку харчових продуктів". Завдяки цьому документу вдасться ліквідувати безлад у сфері контролю над якістю і безпекою харчових продуктів", - зазначив Микола Присяжнюк.

За словами міністра, забезпечити українців якісними продуктами дозволить реалізація ініціативи "Рідне село". Зокрема, завдяки їй не тільки сільські, а й міські шкільні їдальні будуть з якісними продуктами. А для того, щоб отримати право постачати продукти харчування до навчальних закладів, необхідно буде перемогти в тендері.

"Я переконаний, що разом з іншими міністерствами ми будемо відпрацьовувати програми закупівлі продовольства для шкіл. Завдяки їм дрібні і середні сільгоспвиробники отримають можливість без посередників брати участь у тендерах на забезпечення харчування дітей у школах", - зазначив міністр.