ua en ru

Присутність в наглядовій раді "Нафтогазу" голови "Укрексімбанку" створює конфлікт інтересів, - джерело

Присутність в наглядовій раді "Нафтогазу" голови "Укрексімбанку" створює конфлікт інтересів, - джерело Фото: "Укрексімбанк" (panoramio.com)

Олександр Гриценко може найближчим часом покинути пост голови правління "Укрексімбанку"

Присутність у наглядовій раді НАК "Нафтогаз України" голови "Укрексімбанку" Олександра Гриценка створює конфлікт інтересів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Украина "Нові директори "Нафтогазу": люди Заходу і посилення Порошенка".

Зокрема, за словами джерела РБК-Україна в уряді, наявність Гриценка в наглядовій раді НАК несе в собі конфлікт інтересів, так як в "Укрексімбанку" у "Нафтогазу" є кілька кредитів на 446,5 млн доларів. Крім того, за законом про банки і банківську діяльність, голові правління банку забороняється займати посади в інших юридичних особах. Це означає, що Гриценко або буде змушений залишити посаду в "Укрексімбанку", або в НБУ до нього виникнуть питання.

Відразу кілька співрозмовників РБК-Україна в міжнародних фінансових організаціях, знайомих з ходом переговорів щодо формування наглядової ради "Нафтогазу" розповіли, що "найближчим часом Олександр Гриценко покине пост голови правління "Укрексімбанку".

"У нього інші завдання. Можна сказати, що він пройшов до наглядової ради за квотою АП", - уточнив один із співрозмовників видання, відмовившись конкретизувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив новий склад наглядової ради "Нафтогазу". До нього увійшли Клер Спотисвуд (Великобританія), Бруно Лескуа (Франція), Амос Хохштайн (США), Стів Хейсен (Канада), Олександр Гриценко ("Укрексімбанк"), Сергій Попик (радник прем'єр-міністра України) та Володимир Демчишин.