ua en ru

Пріоритетним завданням для ЗСУ на 2016 рік стане відновлення протиповітряної оборони

Пріоритетним завданням для ЗСУ на 2016 рік стане відновлення протиповітряної оборони Фото: Олександр Турчинов

У рамках відновлення протиповітряної оборони планується, зокрема, закупівля нових літаків та протиповітряних ракетних комплексів

Пріоритетним завданням для Збройних сил України (ЗСУ) на 2016 рік стане відновлення протиповітряної оборони держави. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов під час візиту до навчального центру Національної гвардії України в с. Нові Петрівці (Київська обл.), передає кореспондент РБК-Україна.

"Пріоритетним завданням саме на 2016 рік буде відновлення потенціалу нашої протиповітряної оборони і наших повітряних сил", - повідомив він.

Як уточнив Турчинов, у рамках відновлення протиповітряної оборони планується, зокрема, закупівля нових літаків та протиповітряних ракетних комплексів.

"Це стосується як модернізації і покупки нових літаків, так і це, безумовно стосуватиметься модернізації та закупки нових протиповітряних ракетних комплексів, які надійно зможуть захистити нашу країну з повітря", - сказав секретар РНБО.

Водночас Олександр Турчинов заявив, що наразі Україна аналізує дії повітряних сил Російської Федерації у Сирії.

"Особливо ми ретельно аналізуємо ті події, які відбуваються в Сирії, потенціал російських повітряних сил для того, щоби ми могли дати надійну відсіч у випадку використання проти України", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявляв про важливість розвитку військових ракетних технологій в Україні.