ua en ru

Прийняття закону про держбюджет на 2010 р. буде одним із основних сигналів для продовження співпраці МВФ з Україною, - І.Акімова.

Прийняття закону про держбюджет на 2010 р. буде одним із основних сигналів для продовження співпраці Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною. Про це повідомила сьогодні перший заступник голови Адміністрації Президента України (АПУ) Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що наші колеги з МВФ з нетерпінням чекають, коли буде прийнятий бюджет, і це буде один із головних сигналів з продовження співпраці з Україною", - наголосила І.Акімова.
Вона зазначила, що зараз продовжуються зустрічі представників українського уряду і Нацбанку з представниками МВФ у Вашингтоні.
"Інша активна робота на минулому тижні по обговоренню основних елементів бюджету, тому що прийняття бюджету, причому з тими стандартами, які висуває МВФ, є однією із основних вимог. Більшість цих стандартів були враховані, зокрема, починаючи від макроекономічних показників, на яких будувався бюджет. Вони були повністю обговорені і скоординовані з МВФ", - заявила І.Акімова.
Вона також додала, що українська сторона знайшла певний консенсус з МВФ стосовно підвищення соціальних стандартів. І.Акімова наголосила, що у 2009 р. зниження реальних доходів населення України становило 10%.